Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Grzegorz schumi pawel kamilowski Justyna Wuu Daria B mar woj Karolina Szynwelska Paulina Baracz Ewelina Mróz marri olusia66 marecki975 Chłud mada1234 (16974 niezalogowanych)
1 Post

(Yolka)
Wiking
|Wiesz,nie zazdroszczę Ci sytuacji...Miałam to szczęście,że mnie tutaj polubiono-a nie mam konia...Nie ma go też zdecydowana większość z Polaków,którzy przyjechali tutaj,żeby zarobić więcej pieniążków,spłacić kredyty,żyć łatwiej i normalniej ...Myślę,jestem przekonana,że to,jakim się jest człowiekiem-wesołym,życzliwym,uśmiechniętym,otwartym na nowości, też krytykę, jest najważniejsze i to decyduje czy nas tutaj Polaków polubią cz nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
JOANNA BEKKEVOLD
(PATRIOTKA)
Nowicjusz
panladny napisał:
...kompetencje zawodowe sa zupelnie niepotrzebne!

wyuczony zawod,umiejetnosci,doswiadczenie ...itd.itp - nie maja znaczenia!
mozna byc kompletnym ignorantem i miec tzw. 2lewe rece. nalezy za to znac magiczne zaklecie: jeg snakker norsk,po wypowiedzeniu ktorego wszystkie drzwi kariery zawodowej,stana przed nami otworem!

z ciekawostek: AOF organizuje kursy dla doroslych norwegow. wedlug ich informacji ponad 1.000.000 osob pomiedzy 16 a 67 lat,ma problemy z czytaniem i pisaniem...w swoim ojczystym jezyku!

Sam fakt , ze sie mowi po norwesku nic nie znaczy , jak sie nie ma doswiadczenia...Szukalam i nadal szukam stalej pracy juz kilka miesiecy , a jestem tu juz w Norwegii od 15 lat i z norweskim nie mam problemu... Za malo pracowalam w Norwegii , niewlasciwy zawod i lipa...Musialam zaczac kurs ksiegowosci , zeby miec jakies lepsze szanse na prace , sama musze placic za niego 23000kr , ale mam nadzieje ze warto i wreszcie dostane jakas porzadna prace.
A jesli chodzi o Norwegow i ich znajomsc jezyka , to sie zgadzam , bo czesto musze poprawiac rdzennego Norwega , gdyz pisze z bykami po norwesku! Chodzilam tylko 3 mies . na kurs ,ale uzywam go codziennie , duzo czytam,rozwiazuje krzyzowki , itp. i wiem , ze poprawnie i mowie i pisze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Patriotka wpisz w wyszukiwarke slowo "skad" ale w "naszej" polskiej wersji czyli "zkad" ,"z kad","skond" i wszystkie inne kombinacje a zobaczysz jak poprawnie piszemy My Polacy przez duze P. Miliony dyslektykow czy co?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
krolestwo za konia napisał:
Patriotka wpisz w wyszukiwarke slowo "skad" ale w "naszej" polskiej wersji czyli "zkad" ,"z kad","skond" i wszystkie inne kombinacje a zobaczysz jak poprawnie piszemy My Polacy przez duze P. Miliony dyslektykow czy co?????

nie nie nie kzk... to nie dyslektyzm to przeciez jest to, ze kazdy z nas wie wszystko najlepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok